• 8500 artiklar i lager
  • 90 dagars öppet köp*
  • Fina medlemsförmåner

 Sveriges mesta prispressare på båttillbehör sedan 1992

Året är 1992 då Jan Erlandson beslutar sig för att starta Erlandsons Brygga. Han har sedan tidigare mångårig erfarenhet och stora framgångar inom marinbranschen, men Erlandsons Brygga kommer att visa sig bli hans mest lyckade satsning. Filosofin och affärsidén var redan från början att sälja kvalité till låga priser och det har genomsyrat verksamheten sedan dess.

Sedan starten har verksamheten vuxit från en stormarknad i Solna som omsatte 7,5 miljoner, till sju stormarknader och e-handel som under 2017 omsatte 158 miljoner kronor. Erlandsons Brygga är ett av Sveriges ledande företag inom försäljning av marintillbehör till privatpersoner och vi är den överlägset största aktören i Stockholmsregionen. Varje år köper hundratusentals båtägare sina marinprodukter hos Erlandsons Brygga.

Välkommen till oss på Erlandsons Brygga!

1992

Året är 1992 då Jan Erlandson beslutar sig för att starta Erlandsons Brygga. Han har sedan tidigare mångårig erfarenhet och stora framgångar inom marinbranschen, men Erlandsons Brygga kommer att visa sig bli hans mest lyckade satsning. Filosofin och affärsidén var redan från början att sälja kvalité till låga priser och det har genomsyrat verksamheten sedan dess.

 

2001

Vi Båtägare gör en prisjämförelse på båttillbehör från de ledande detaljisterna och Erlandsons Brygga är billigast, med råge. Verksamheten omsätter 53 miljoner.

 

2002

Omsättningen har stigit till 61 miljoner. Jan Erlandson säljer Erlandsons Brygga till Johan Josefsson.

 

2005

Erlandsons Brygga blir av Veckans Affärer utsedd till ett av Sveriges 50 ”Superföretag”. Verksamheten omsätter 74 miljoner. Den mångåriga medarbetaren Johan Klevstig blir delägare i bolaget. Johan och Johan blir i branschen synonymt med Erlandsons Brygga och de äger fortfarande företaget 2023.

 

2006

En ny stormarknad öppnas i Sickla köpkvarter. Succén är omedelbar. Båtägare i östra delarna av Stockholm, i Nacka och på Värmdö har fått en fullsorterad stormarknad att handla i.

 

2010

Den tredje stormarknaden ser dagens ljus och platsen är Stalandshuset vid Kungens Kurva i Södra Stockholm. Att sälja kvalité till låga priser är, inte helt oväntat, ett vinnande koncept. Kunderna kommer ända från Norrköping. .

 

2012

Lagret i Kungsängen utanför Stockholm har blivit för litet. Ett nytt lager, med stormarknad, etableras i Västervik

 

2014

Hemsidan utvecklas och nu kan Sveriges båtägare också handla från www.erlandsonsbrygga.se

 

2016

Den femte stormarknaden öppnas och nu är det Göteborgs tur. I februari invigs stormarknaden i Sisjön och gensvaret är fantastiskt! I januari förvärvas Benns Mast & Båttillbehör som är en av Sveriges största marintillbehörsbutiker, både fysiskt och när det gäller e-handel. Med egen mast- och riggverkstad och specialkompetens inom segling kompletterar de Erlandsons Brygga på ett mycket bra sätt. Benns har två butiker, en i Saltsjö-Boo utanför Stockholm och en i samma lokaler som Erlandsons Brygga i Sisjön.

 

2017

Stormarknad nummer sex öppnas, med pompa och ståt, i Haninge i mars 2017. Platsen är Albybergsringen 97, avfart trafikplats Jordbro på väg 73. Den fullsorterade stormarknaden är på 750 kvm och ligger i samma lokaler som Yamaha Center Stockholm, som har Sveriges största utställningshall för båtar. Som båtentusiast hittar man här allt man behöver.

 

2018

Erlandsons Brygga firar 25 år! E-handeln tar riktig fart i och med detta. Fler än 21 000 personer har nu handlat via e-handeln.

 

2020

Ett mycket speciellt år då Corona drabbar Sverige. Svenskarna hemestrar som aldrig förr och många köper båt. Precis som samhället i övrig så jobbar Erlandsons Brygga hårt för att minska smittspridningen och inför bl.a. max antal besökare i butikerna, köp online och hämta på butikernas parkering etc. Omsättningen ökar till 172 miljoner kronor.

 

2022

Erlandsons Brygga har 30-årsjubileum och firar stort tillsammans med kunder och leverantörer i alla butiker!

 

 

2024

Helt nya www.erlandsonsbrygga.se lanseras för att erbjuda kunderna en ännu bättre, stabilare och snabbare köpupplevelse online! Erlandsons medlemsklubb lanseras med extra fina förmåner för alla som blir medlem.